Tammebeebid pidasid talvele vastu

Anne Põder
Copy
Eelmisel kevadel tammesid istutanud Mia Laurel Viilupi (paremal) ja Marie Marleen Jaanofi kätetöö kannab vilja, sest puud on kenasti juurdunud ja valmis uues kasvukohas suureks sirguma.
Eelmisel kevadel tammesid istutanud Mia Laurel Viilupi (paremal) ja Marie Marleen Jaanofi kätetöö kannab vilja, sest puud on kenasti juurdunud ja valmis uues kasvukohas suureks sirguma. Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Aasta tagasi Paidesse istutatud sajandi tammik elas esimese talve uues kasvupaigas üle ühegi suurema tagasilöögita. Nüüd on viieaastased tammekesed juba lehes ja sirutavad oksi püüdlikult päikese poole.

Tammede kasvatuse koos Hillar Hanssoo põhikooli ja Paide gümnaasiumi õpilastega ette võtnud õpetaja Ellen Rosimannus ütles, et käis hoolealuseid vaatamas nii eelmisel palaval suvel kui ka sügisel. «Nüüd kevadelgi olen ikka pilgu peale visanud, et näha, kuidas neil läheb. Tundub, et kenasti,» lausus ta.

Põhiline mure istutamise järel on Rosimannuse selgitusel olnud see, et tammed jõuaksid enne talve tulekut uues kasvukohas juurduda ja saada elujõu sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles