Ratturid hakkavad kividel turnima

Kuido Saarpuu
Copy
Kaks aastat tagasi sõideti Valgehobusemäel Eesti meistrivõistlused maastikurattakrossis. Rada oli tehniline ja raske toona ja on ka sel laupäeval toimuval XCO võistlusel.
Kaks aastat tagasi sõideti Valgehobusemäel Eesti meistrivõistlused maastikurattakrossis. Rada oli tehniline ja raske toona ja on ka sel laupäeval toimuval XCO võistlusel. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sel laupäeval leiab Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses aset maastikuratta olümpiakrossi distsipliini (XCO) võistlus, mis on üks kuuest Husqvarna Eesti olümpiakrossi karikasarja etapist.

Sari käivitati 2018. aastal ja selle eesmärk oli luua lisavõimalusi tegelemiseks maastikuratta kõige mõjukama alaga ehk nagu nimigi ütleb, olümpiamängude programmis oleva võistlusalaga. Seni peeti selles vallas vaid Eesti meistrivõistlusi ja mõnd üksikut kohaliku tähtsusega krossi. Eesti eri piirkondades peetavad etapid ja nende tarvis ette valmistatud nõudlikud rajad annavad sarja korraldajate sõnul aga võimaluse treenida ja regulaarselt võistelda.

Tuttav rada, kuid uued lõigud

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles