Pühakojad vuntsitakse ilusamaks

Merit Männi
Copy
Ehitustellingud on jäänud veel Paide kiriku tagumisele küljele, kus fassaaditööd jätkuvad. Kuu aja jooksul peaksid needki lõppenud olema.
Ehitustellingud on jäänud veel Paide kiriku tagumisele küljele, kus fassaaditööd jätkuvad. Kuu aja jooksul peaksid needki lõppenud olema. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Türi Püha Martini kiriku torni krohvkate on muret valmistanud juba paari aastakümne jagu, sest hoolimata korduvatest korrastustest pole krohvikiht pidama jäänud, vaid tükkhaaval alla pudenenud. Sel suvel mähkus torn jälle ehitustellingutesse ja -kilesse ning algasid järjekordsed taastustööd.

OÜ Silur mehed alustasid kiriku juures töid suve hakul. Praegu on torni esiküljelt lahtine krohv eemaldatud ja päev-päevalt kattub see uue, loodetavasti ka kauakestva krohvikihiga. Samal ajal esikülje ennistusega tehakse sama töö ära loodepoolsel kontraforsil (tugipiilar ehk kontraforss on gooti arhitektuurile omane piilarilaadne seinatugi võlvide külgsurve tasakaalustamiseks – toim).

Õnneks on suve vältel ilmataat olnud töötegijate poolel ja ilmastikust põhjustatud suuri tööseisakuid pole OÜ Siluri mehed pidanud objektil tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles