Selgusid kultuuri- ja spordipreemiate kandidaadid

Merit Männi
, reporter
Copy
Järvamaa omavalitsuste liit andis kultuuripreemiaid välja kolmes kategoorias: kultuurihoidja, kultuurielu edendaja ja kollektiiv.

Kultuurihoidja preemia sai Eva Linno.

Kultuurihoidja preemiale olid esitatud veel Tea Saar, Mare Olev, Eva Linno, Kersti Liivak, Anneli Karma, Järvamaa kultuuri nõukoda ja Arvo Kangas.

Kultuurielu edendaja preemia sai Monika Kirss, selles kategoorias oli esitatud veel Kaja Kraav.

Parima kollektiivi preemia pälvis segarahvatantsurühm „Loomisel“.

Lisaks JOLi poolt välja antavatele tunnustustele jagas preemiaid ka Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp.

Kultuurkapital andis maakonnapreemiaid välja neljas kategoorias: kultuuritegija, kultuurisündmus, kultuuripärl ja elutöö preemia.

Maakonna kultuuritegija preemia sai Sorge, koos temaga kandideerisid selles kategoorias veel Harri Ausmaa ja Pamela Maran. Kultuurisündmuse kategoorias sai preemia Paide teater. Preemiale kandideerisid lisaks teatrile ajalooline rongkäik/ rännak „100 aastat Türil“, C-JAM Cellofest ja suvekool.

Maakonna kultuuripärli laureaadiks kuulutati Tiina Kivimäe. Kultuurikapitali elutööpreemia omistati Vello Kallandile.
Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja
Järvamaa omavalitsuste liit andis kultuuripreemiaid välja kolmes kategoorias: kultuurihoidja, kultuurielu edendaja ja kollektiiv. Kultuurihoidja preemia sai Eva Linno. Kultuurihoidja preemiale olid esitatud veel Tea Saar, Mare Olev, Eva Linno, Kersti Liivak, Anneli Karma, Järvamaa kultuuri nõukoda ja Arvo Kangas. Kultuurielu edendaja preemia sai Monika Kirss, selles kategoorias oli esitatud veel Kaja Kraav. Parima kollektiivi preemia pälvis segarahvatantsurühm „Loomisel“. Lisaks JOLi poolt välja antavatele tunnustustele jagas preemiaid ka Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp. Kultuurkapital andis maakonnapreemiaid välja neljas kategoorias: kultuuritegija, kultuurisündmus, kultuuripärl ja elutöö preemia. Maakonna kultuuritegija preemia sai Sorge, koos temaga kandideerisid selles kategoorias veel Harri Ausmaa ja Pamela Maran. Kultuurisündmuse kategoorias sai preemia Paide teater. Preemiale kandideerisid lisaks teatrile ajalooline rongkäik/ rännak „100 aastat Türil“, C-JAM Cellofest ja suvekool. Maakonna kultuuripärli laureaadiks kuulutati Tiina Kivimäe. Kultuurikapitali elutööpreemia omistati Vello Kallandile. Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp ootas kuni 1. detsembrini ettepanekuid maakonna kultuuri- ja spordivaldkonna inimeste tunnustamiseks. Pühapäeva õhtul võis ekspertgrupi kontaktisik Liina Lehis nimekirja lukku lüüa ja tõdeda, et tublisid oli märgatud omajagu.

Eelmise aastaga võrreldes oli nimekiri Lehise ütlust mööda küll veidi lühem: aasta kultuuri- ja spordisündmuste kategoorias piirdub nimekiri kahe kandidaadiga, ent kultuuripärli kategoorias on eelmise korra ühe asemel tänavu üles seatud neli nime. «Elutööpreemia kategoorias on seekord samuti üks kandidaat, ent seda nime on esitatud kolm korda. Üks esitaja oli ka Eesti maadlusliit, see juba näitab midagi,» lausus Lehis.

Kultuurivaldkonna preemiate pidulik kätteandmine on veebruaris Paide muusika - ja teatrimajas, spordirahva aastapreemiate jagamise koht on veel täpsustamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles