Järva-Jaani taustaga film võidutses festivalil

Kuido Saarpuu
Copy
Ühe pika kortermaja kahe poole lapsed on sõjajalal. Ühed, meie peategelased, nimetavad ennast west side'iks (lääne pool) ja teised, pildil olevad pahalased, on east side (ida pool).
Ühe pika kortermaja kahe poole lapsed on sõjajalal. Ühed, meie peategelased, nimetavad ennast west side'iks (lääne pool) ja teised, pildil olevad pahalased, on east side (ida pool). Foto: Fidelia Regina Randmäe

Filmiuudised on sel nädalal kuumad. Kui neid, kes pole kursis, et kuldmehikeste jagamisel võttis Lõuna-Korea režissööri Bong Joon-ho film «Parasite» («Parasiit») neli Oscarit, on vähe, siis Järva-Jaanis tehtud lühifilmi edust teavad vahest tõesti vähesed järvalased.

Läinud aasta jaanuaris kirjutas Järva Teataja, et aasta ei alanud Järva-Jaani vana­tehnika varju­paigale tavaliselt, lumme mattunud eksponaatide ja rahuliku õhustikuga. Varjupaigas käis lastevaheline sõda ja see kõik võeti kaame­ratega üles.

Filmi produtsent, toona kolman­da kursuse tudeng Mirjam Korsten sõnas, et Järva-Jaa­nis võtsid nad üles üht osa oma uuest lühifilmist. «Meie film kulmi­neerub sõjaga, meil on kaks lastekampa, kes elavad ühes ja samas kortermajas, kuid omavahel hästi läbi ei saa,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles