Hundijaht lõppes arvatava koeramurdja tabamisega

Anne Põder
Copy
See hunt on jäänud pildile Alaveski loomapargis Võrumaal.
See hunt on jäänud pildile Alaveski loomapargis Võrumaal. Foto: Toomas Huik

Eelmisel reedel, päev enne hundijahi lõppu, küttisid Järva-Jaani jahtkonna jahimehed arvatava hundi, kes võis mõni päev varem lõpetada ühe kohaliku koera elupäevad. Vaatamata valdavalt lumeta talvele, mis tegi hundijahi peaaegu võimatuks, näitasid Järvamaa jahimehed head eeskuju, küttides hundimahu peaaegu täis.

Järva-Jaani jahtkonna esimees Margus Vaas ütles, et eelmisel nädalal tuli Kagavere küla kandis metsseajahi ajal jahimeeste juurde kohalik elanik, kes teavitas, et hunt on tema kolmeaastase suure koera maha murdnud. Võsavillemit süüdistas mees teos seetõttu, et leidis koea jäänuseid lähedal asuva metsa alt.

Vaas ütles, et andis juhtunust teada keskkonnaameti Järvamaa piirkonna jahindus­spetsialistile Uno Treierile, kes pidi koera omanikuga edasi suhtlema. «Meie võtsime samast piirkonnast eelmisel nädalal värskelt sadanud lumega hundi jäljed üles. Ta oli liikunud Kagaverest üle Roosna-Alliku – Järva-Jaani tee, seejärel ületanud Metstaguse–Seidla tee ja Piibe maantee ning redutas Seliküla kandis,» lausus Vaas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles