Apteegireform maakonda suuri muutusi ei too

Silja Vilbu
Copy
Aravete apteegis käijad muretsema ei pea. Apteegi juhataja proviisor Lea Kruusimägi (pildil) kinnitab, et nemad jätkavad tegevust.
Aravete apteegis käijad muretsema ei pea. Apteegi juhataja proviisor Lea Kruusimägi (pildil) kinnitab, et nemad jätkavad tegevust. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

1. aprillil jõuab lõpule viieaastase üleminekuajaga apteegireform, mille tulemusel lahutatakse ravimite jae- ja hulgimüük ning apteekide pidamise õigus jääb üksnes proviisoritele. Järva Teataja uuris, kui paljud apteegid Järvamaal aprillis tegevust jätkavad.

Märtsi alguse seisuga tegutseb Järvamaal 14 apteeki. 9. märtsi seisuga vastab neist nõuetele kaheksa. Kolm apteeki on sellised, mis ei vasta veel nõuetele, kuid on osaliselt proviisoromandis. Need on Paide Vee tänava apteek, Väätsa apteek ja Türi Paide tänava apteek. (Hetkeseisu näeb Raviameti apteegikaardilt.)

Paide Vee tänava apteegi juhataja Kai Kimmel ütles, et nende apteek kuulub proviisoritele ja farmatseutidele, kuid tegevuse jätkamiseks peab ta teistelt osanikelt ära ostma nii palju osakuid, et 51 protsenti kuuluks talle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles