Kiirabimeedik: ärevust ja peataolekut on inimestel rohkem kui muidu

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Kiirabi parameedik Polli oma tavapärases kaitserüüs.
Kiirabi parameedik Polli oma tavapärases kaitserüüs. Foto: Erakogu

Ministrite ja riigipea meedikutele mõeldud tänusõnad Facebookis, kodupagaritelt haiglate ja erakorralise meditsiini osakonna uste taha toodud küpsetised, presidendi üleskutse aknal telefoniga lehvitades eesliinil võitlevaid meedikuid toetada, muusikute veebikontserdid, et tänada meditsiinitöötajaid. Ämari lennubaasis ja Tallinna kiirabis parameedikuna töötava Türilt pärit Jaanus Polli (28) ütlust mööda teeb see kahtlemata südame alt soojaks. Olulisem on siiski, et üleskutse «Püsi kodus!» kujuneks kõigile normiks. «Küll me sellega hakkama saame!» on ta kindel.

Praegu mõne meditsiinitöötajaga jutule saada on vaat et sama suur tõenäosus, kui õues ringi liikudes pääseda kaaskodanikule lähemale kui lubatud kaks meetrit.

Pahaks seda panna ei saa – meditsiinivaldkonna inimestel ongi palju tööd. Isegi väga palju, ja vähesed vabad tunnid kuluvad selleks, et end välja puhata ja siis uuesti otsast peale hakata. Jaanus Polli töötab täiskohaga kaitseväe Ämari lennubaasi meditsiinikeskuses parameedikuna ja poole kohaga Tallinna kiirabis. «No ma katsun vastata, loodetavasti jõuan, aga kui Saaremaale saadetakse, siis võibolla ei jõua,» hoiatab ta ette kesknädalal, mil kaitsevägi oma välihospidali kokku pakib, et see ühes meditsiinipersonaliga saarlastele appi läkitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles