Emadepäeva kontsert kolib sel korral veebi

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Peale selle, et Türi kultuurikeskuse Facebooki lehe vahendusel saab emadepäeval osa valla taidlejate esinemisest, algab kell 13 ülekanne ka Pilipenkode perebändi kontserdist.
Peale selle, et Türi kultuurikeskuse Facebooki lehe vahendusel saab emadepäeval osa valla taidlejate esinemisest, algab kell 13 ülekanne ka Pilipenkode perebändi kontserdist. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Igal aastal Türi kultuurikeskuses ja valla teistes rahvamajades taidlejate osalusel korraldatav emadepäevale pühendatud kontsert jääb tänavu pidamata. Tõsi, ära jääb see tavapärasel kujul, sest lavakardinad on suletud ja saalis istekohad tühjad. Küll on võimalus saada kontserdist osa veebi teel, nii et emadel ei jää tähtsal päeval head soovid kuulmata.

Selle nimel, et pühapäeval oleks, mida Türi kultuurikeskuse Facebooki lehel vaadata ja kuulata, on juba mõnda aega nii kultuurikeskuse kui ka hallatavate rahvamajade pered pingutanud. Kuigi kultuuriasutuste uksed on ametlikult kinni ja ringide töö peatunud, tehakse majades kultuuri edasi. Emadepäeva kontserdiks valmistumine käib täistuuridel. Eriolukord paneb loomulikult ettevalmistustele kõvasti piiranguid peale ja reegleid tuleb järgida.

Käru rahvamaja kultuuri­spetsialist Rein Liivik ja Türi kultuurikeskuse kultuuritöö spetsialist Sulev Liiva on valla rahvamajad külakorda läbi käinud ja pühapäevaste esinejate etteasteid salvestanud. Liiviku meelest on see nii salvestusmeeskonnale kui ka taidlejatele põnev katsumus. «Mõni pole varem sellise asjaga kokku puutunud, et lugu linti laulda,» tõi ta näite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles