Mõisas möödub suvi remondi tähe all

Silja Vilbu
Copy
Roosna-Alliku mõisa müüri parandatakse suve jooksul mitmes kohas mitmekümne meetri ulatuses. Pildil teevad seda OÜ Gromell töötajad Tanel (esiplaanil) ja Eero.
Roosna-Alliku mõisa müüri parandatakse suve jooksul mitmes kohas mitmekümne meetri ulatuses. Pildil teevad seda OÜ Gromell töötajad Tanel (esiplaanil) ja Eero. Foto: Dmitri Kotjuh

Roosnaallikulased on ilmselt juba märganud, et mõisapargis tegutsevad töömehed müüri kallal. Peale müüri tehakse tänavu korda ka mõisahoone lagunevad korstnad ja parandatakse lekkivat katust.

Roosna-Alliku piirkonnajuht Peeter Saldre ütles, et mõisa kuus korstnat on 1990ndatel restaureeritud, aga kivide küljest on hakanud krohv ära kukkuma ja on omakorda katuse katki teinud. Saldre hinnangul oli tollal laotud korstnakivide kvaliteet üsna kehv, mistõttu krohv seal küljes ei püsi.

Nüüd on kavas tüübeldada korstnakivisse metallvõrk ja seejärel korstnad üle krohvida. Saldre märkis, et Roosna-Alliku mõisa kuuest korstnast kaht on sel meetodil kuus aastat tagasi juba parandatud ja nendega probleeme pole. Nüüd on ülejäänud nelja kord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles