Tehnoloogiahuvilised piigad lustisid kesklinnas

Emily Bollverk
Copy

Nädala alguses kogunesid Paide Unicorn Squadi tehnoloogiahuvilised neiud Paide kesklinna, et maha pidada üks vahva suvelaager. Unicorn Squad on liikumine, mis pakub huviharidusena tehnoloogiaõpet vaid tüdrukutele. See sai alguse 2018. aastal eesmärgiga äratada ja kasvatada praktiliste ülesannete kaudu tüdrukute tehnikaalast huvi.

«Ettevõtmise peamine mõte seisneb selles, et tüdrukud ei pelgaks tehnoloogiat,» rääkis Paide Unicorn Squadi juhendaja Martha-Beryl Grauberg. Tema kinnitusel on üks suuremaid sihte see, et tüdrukud, kes Unicorn Squadis tegutsevad, juhendaks tulevikus ka väiksemaid.

Laagris lahendati meeskondlikke tehnoloogia-, matemaatika- ja füüsikaülesandeid, külastati kultuuriasutusi, kohtuti inspireerivate naisliidritega ning mängimata ei jäänud ka sportmängud. Laagripäeva jooksul said neiud kaasa lüüa neljas töötoas ja tutvuda nii droonide kui ka elektritõukeratastega. «Töötoas võisid nad näiteks proovida, kuidas elektritõukeratas töötab ja mis tunne sellega sõita on,» rääkis Grauberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles