Teater kolib inimeste koduõuele

Anne Põder
Copy
Eelmisel aastal jätkus etendusi põhiliselt Paide kesklinna hoovidesse, tänavu saavad kultuurikavast osa ka kaugema nurga koduõued.
Eelmisel aastal jätkus etendusi põhiliselt Paide kesklinna hoovidesse, tänavu saavad kultuurikavast osa ka kaugema nurga koduõued. Foto: Dmitri Kotjuh

Sel nädalavahetusel avab mitu eramajapidamist oma hoovi harrastusteatrile ja kutsub inimesi lahkesti etendusi vaatama. Sinna juurde tegutsevad ka kodukohvikud. Nii saab näiteks külla minna Paide linnapeale Priit Värgile, Paide gümnaasiumi korraldusjuhile Margit Udamile, siseministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonna nõunikule Eimar Veldrele ja arhitekt Marje-Ly Rebas.

Hooviteatrite festivali eestvedaja Mariliis Petersoni selgitusel on nädalavahetusel, 11.–13. septembril Paides teine hooviteatrite festival, mis toob hoovidesse ja koduõuedele mängima 16 harrastustruppi üle Eesti.

Etendusi tullakse andma Saare- ja Hiiumaalt, Harju-, Lääne-Viru-, Pärnu- ja Viljandimaalt, samuti Tallinnast. «Järvamaad esindavad Alburahva Teater, Tarb­ja näitering, Vahuküla näitetrupp, Sookure lasteaia õpetajate trupp ja Paide huviteater,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles