Muinsuskaitseamet rahastab rüüstatud nimeplaatide taastamist

Tiit Reinberg
Copy
Reopalu kalmistu haudade kõrgematel ristidel asuvatest nimeplaatidest ei käinud rüüstaja jõud üle, kuid eakal mehel õnnestus ajapikku eemaldada 200 nimeplaati.
Reopalu kalmistu haudade kõrgematel ristidel asuvatest nimeplaatidest ei käinud rüüstaja jõud üle, kuid eakal mehel õnnestus ajapikku eemaldada 200 nimeplaati. Foto: Dmitri Kotjuh

Muinsuskaitseamet teavitas Paide linnavalitsust, et eraldab tänavu Reopalu kalmistul rüüstatud nimeplaatide ennistuseks ja paigalduseks ligi 12 500 eurot.

Paide linnapea Priit Värk rõõmustas, et eraldatud summa katab laias laastus kolmandiku eelmisel aastal ja selle aasta alguses Reopalu kalmistule tekitatud kahju, kui eakas Röa küla mees rüüstas ja tassis metallikokkuostu paarsada ajaloolise kalmistu vasest ja messingist hauaristide tahvlit.

Paide linnavalitsus taotles Reopalu kalmistu nimeplaatide ennistuseks ja paigalduseks 49 656 eurot, kuid muinsuskaitseamet eraldas tänavu toetust 12 414 eurot. «Kavatseme ka järgmistel aastatel Reopalu kalmistule toetust taotleda ja kui vastused on positiivsed, saame nii ehk kolme aastaga kahjustatud nimeplaadid ristidel taastada,» ütles Värk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles