Seitse orvuks jäänud rebasekutsikat sirguvad suureks Paides

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Inimene võib loomalaste ellu sekkuda tõesti alles siis, kui on selge, et nende ema ei naase nende juurde ning nende elu võib olla ohus.
Inimene võib loomalaste ellu sekkuda tõesti alles siis, kui on selge, et nende ema ei naase nende juurde ning nende elu võib olla ohus. Foto: Erakogu

Aprilli lõpus said Eesti metsloomaühingu vabatahtlikud muret tekitava kõne naabermaakonnast Jõgevamaalt, kus ühes asulas köitsid inimeste tähelepanu kaks rebaste pesakonda. Inimeste rumaluse tõttu jäid mõlema pesa järeltulijad orvuks ning nad toodi Paidesse asjatundja käe alla suureks sirguma.

Eesti metsloomaühingu juhatuse liige Virge Võsujalg ütles, et ühe pesakonna leidsid inimesed vana kuuri lammutamise talgute käigus. Suure lärmi tõttu oli ema pesast lahkunud ja kuna päev läbi olid inimesed lagedaks jäänud pesa ümbruses ringi askeldanud, ei julgenud ta kutsikatele enam järele tulla. Seda isegi mitte siis, kui pärast töid kõik vaikseks oli jäänud. «Pikalt emata olnud kutsikate seisund polnud enam kiita ning halvima ärahoidmiseks tõime nad sealt ära,» lausus ta. Varjupaika jõudis sealt viis noort rebasehakatist.

Üsna samal ajal tuli lähedusest teade, et ühe talu hoovil on koer välja nuuskinud rebase pesapaiga, kuid paraku polnud inimesed mõistlikult käitunud ega sekkunud ning koer oli ema ja kaks kutsikat juba maha murdnud. Kaks kutsikat olid veel elus ja kiiremas korras toimetati nemadki Võsujala hoolde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles