Rabamus leiab inimene end igal aastaajal looduse rüpest

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Monika Evartov (vasakul) ja Tuuli Klementa panevad pead kokku, et luua peagi valmivale Rabamu elamuskeskusele nüüdisaegne ja põnev sisu.
Monika Evartov (vasakul) ja Tuuli Klementa panevad pead kokku, et luua peagi valmivale Rabamu elamuskeskusele nüüdisaegne ja põnev sisu. Foto: Dmitri Kotjuh

Sügisel valmib Hindreku talus Rabamu puhke- ja elamuskeskus, kus igal ajal nautida nelja aastaaja võlusid ja tunda end looduse osana.

Rabamu projektijuhina tegutsev Monika Evartov selgitas, et Rabamu nimi kujunes sõnadest «mu raba». «Eestlased on loodusega ühte kasvanud ja viimasel ajal on just rabadest saanud eelistatuim pelgupaik, kuhu minna ennast leidma ja akusid laadima,» arutles ta ja lisas, et seetõttu sobib Rabamu väga hästi Paide ajaloolise talitee juurde, mis kulgeb suuresti läbi raba.

Evartovi sõnul kujuneb Rabamust ajaloo, kultuuri ja looduse oaas, mis tuletab meile, eestlastele, meelde, kes me oleme ja kust tuleme, ning aitab välismaalastel paremini mõista meie rahva ja maa tõelist olemust. «Ajalugu, kultuur ja loodushoid ongi Rabamu põhisuunad, mis põimitakse visuaalsete efektidega keset Eestit üheks salapäraseks turismipärliks,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles