Lõviklubi võttis koolilaste nägemise luubi alla

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Silmaoptika OÜ optometrist Iveta Vakrõõm kontrollis ka eelmisel õppeaastal Paide koolide õpilaste silmi. Hammerbecki põhikooli nüüdseks viienda klassi õpilasel Emili Kõonurmel oli nägemisega kõik korras.
Silmaoptika OÜ optometrist Iveta Vakrõõm kontrollis ka eelmisel õppeaastal Paide koolide õpilaste silmi. Hammerbecki põhikooli nüüdseks viienda klassi õpilasel Emili Kõonurmel oli nägemisega kõik korras. Foto: Dmitri Kotjuh

Heategevuslik klubi Lions Paide Bastion korraldas sel sügisel jälle Paide koolide IV klasside õpilastele silmakontrolli, mille tulemusel suunati 17 last täiendavasse kontrolli. Sekkumiseta ei oskaks need õpilased ega ka nende vanemad ilmselt aimatagi, et nägemisega pole kõik päris korras.

Paide Bastioni hooaja president Jüri Kaugerand ütles, et silmakontroll õpilastele oli klubi heategevuskavas juba neljandat aastat. «Koroonaajal jäi üks aasta vahele, kuid sellele järgneval aastal läbisid kontrolli nii IV kui ka V klasside õpilased, et ettevõtmise järjepidevus säiliks,» selgitas ta.

Nii on Paide koolides juba viis lendu õpilasi läbinud põhjaliku nägemiskontrolli ja võimalikud nägemishäired on avastatud õigel ajal. Kaugerand märkis, et sageli ei saa õpilased ise arugi, et nende nägemine pole päris see, mis peaks. Ja kuna lapsed ei kurda, pole probleemist teadlikud ka nende vanemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles