Kirna tulbid pistavad juba nina mullast välja

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Mõisa ees on nina mullast välja pistnud esimesed kõige varajasemad tulbid. Kui ilmad soosivad, võivad need õitsema hakata juba aprilli teises pooles.
Mõisa ees on nina mullast välja pistnud esimesed kõige varajasemad tulbid. Kui ilmad soosivad, võivad need õitsema hakata juba aprilli teises pooles. Foto: Dmitri Kotjuh

Kirna mõisa tulbifestivalini on veel veidi üle kuu, kuid esimesed tulbid on juba nina mullast välja pistnud. Heitlik kevad pole lilledele kahju teinud, kuid kasvuhoo annavad neile sisse ikkagi püsivalt soojad ilmad. Varasemate aastate kogemus lubab loota, et emadepäeva paiku võiks mõisa lilleilu juba kaema minna.

Kirna mõisa perenaine Tuuli Org ütles, et vahelduva loomuga ilm tulpidele isegi sobib. Katsetamise mõttes pistis ta jäägisibulad sügisel potti ja need jäid mõisa külmematesse ruumidesse talvituma. «Kevadel läksid need minu suureks üllatuseks kenasti kasvama ning ilutsevad nüüd mõisa fuajees aknal,» rääkis ta. See on ehe näide tulpide vastupidavusest ja visadusest külma suhtes.

Küll aga tegi mõisarahvale muret sellekevadine liigne niiskus. «Lumi sulas nii kiiresti ära, aga maapind, mis vee vastu võtaks, oli alles külmunud. Seetõttu oli vett palju ning see muutis mõisa ümbruse väga pehmeks. Sellist poripidu pole me siin varem näinudki,» rääkis Org. See on ka põhjus, miks praegu kõik mõisa viivad teed suletud on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles