Lapsed õpivad veekogu ääres targalt käituma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ennetustöötaja Marju Tamsalu paneb Albu põhikooli õpilasele Anett Krasavinile selga päästevesti ja näitab, kuidas tuleb kõik rihmad ja paelad korralikult kinni siduda, et abivahendist kindlalt kasu oleks.
Ennetustöötaja Marju Tamsalu paneb Albu põhikooli õpilasele Anett Krasavinile selga päästevesti ja näitab, kuidas tuleb kõik rihmad ja paelad korralikult kinni siduda, et abivahendist kindlalt kasu oleks. Foto: Dmitri Kotjuh

Eile istusid Albu põhikooli ja Ahula lasteaia-algkooli esimeste klasside õpilased päästeameti ennetustöötaja Marju Tamsaluga sõbralikus vestlusringis ja arutlesid, mida võib suvel veekogude ääres teha ja mida kohe kindlasti mitte.

Ehkki paljud olukorrad olid Tamsalu näidatavatel värvilistel joonistustel lastele tuttavad ning nad said juba isegi aru, mis on pildil õige, mis vale, suutis igaüks leida kohtumisest midagi sellist, mida varem ei teadnud. Selle kinnituseks näitas iga laps kohtumise lõpus pilti, mis jättis talle erilise mulje või jäi enim meelde.

Ehkki Tamsalu alustas vee­ohutuskoolitust Järvamaa ja Raplamaa koolides alles sel nädalal, on talle mõne päevaga selgeks saanud, et kõige rohkem jääb lastele meelde vajadus panna päästevest selga enne paadi, vesiratta või kanuuga sõitma minekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles