Õigel paidekal peab aias kasvama Paide taliõun

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paide linn teeb sel ja järgmisel aastal Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks linlastele kingituse ning kingib neile kokku 100 Paide taliõunapuud. Esimesed istikud jagatigi laupäeval soovijatele välja.

Veidi pärast keskpäeva uudistasid huvilised Paide raekoja kõrvale toodud istikuid. Paidelane Aita Vällmann takseeris paari meetri kõrguseid noori õunapuid veidi lähemalt, hindas pilguga sihvakust ja võra suurust ning tõstis siis kaks teistest veidi eemale. «Valin endale need välja,» kommenteeris ta ja lisas, et üks puu on kavas istutada Soo tänaval asuva korteriühistu ette ning teine eramaja aeda.

Vällmann tunnistas, et kuigi tema aias mõned viljapuud ikka on, siis tegelikult ta ise suur õunasööja polegi. Ta leidis aga, et linnast on kena soovijatele selline kingitus teha ja ühel õigel paidelasel peakski see puu aias kasvama. Tema maja juurde kuuluvas aias on palju vanu õunapuid, mõned neist juba ka maha võetud ning uuel puuistikul seega kasvuruumi on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles