Uus põlvkond hoiab aasta küla hinges

Silvi Lukjanov
, reporter, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kodukant Järvamaa aasta küla konkursi võitis Kaalepi. Albu vallas asuv 200 inimesega küla on elanud tegusalt 2002. aastast. Aastaid külavanemana tegutsenud Maiu Mäe hindab oskust kasvatada üles põlvkond, kes on hakanud usinasti tegutsema.

Tosin aastat küla hing olnud Maiu Mäe teatas esimese asjana, et jaanuarist ta enam külavanem ei ole. «Oleme suutnud kasvatada üles uue põlvkonna, kes on hakanud usinasti tegutsema, mina olen nüüd ainult kõrvaltsuunaja,» selgitab ta.

Aastatele tagasi mõeldes peab Mäe kõige tähtsamaks inimesi, kelleta küla polekski.  Vastlapäev, kevadpühad, emadepäev, maipühad, jaanipäev, augusti viimased pühapäeva perepäev, isadepäev, mardi-kadripäev, advendiaja küünalde süütamine kuusepuul õues, jõulud – need on tavaks kujunenud ettevõtmised, mida rahvas teab oodata ja kuhu kokku tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles