Austerservikute kasvatus nõuab täpsust ja kannatlikkust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Paimets ja Reelika Räim näitavad Ahulas oma tootmishoone ees välja visatud seenekasvatuskotte – muidu heledat värvi austerservikud on külma õhu käes tumepruuniks värvunud.
Siim Paimets ja Reelika Räim näitavad Ahulas oma tootmishoone ees välja visatud seenekasvatuskotte – muidu heledat värvi austerservikud on külma õhu käes tumepruuniks värvunud. Foto: Maria Karumets

Albu vallas Ahulas on kaks avatud meelega inimest endise tankla ruumidele uue elu sisse puhunud. Koht on ümber ehitatud ning seal kasvavad hoopis imemaitsvad ja hõrgud austerservikud.

Aravete saeveski tootmisjuht Siim Paimets (36) ja Eesti Optiku turundusspetsialist Reelika Räim (38) on kaks loova mõtlemisega särtsakat inimest, kes julgesid astuda riskisammu selle poole, et endal maal tööd oleks.

«Siim viis mu ükskord seenele ja rääkis – ta on põgusalt õppinud seenemaailma tundma – seentest täpsemalt, kuidas neid korjata ja kuidas nad kasvavad. Samal ajal mõtlesime igasuguseid äriplaane välja,» alustab Reelika algusest. «Küll mõtlesime, et hakkaks veiseid kasvatama, aga kumbki poleks olnud nõus neid tapamajja viima ja nii me kuidagi seenteni jõudsimegi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles