Heli Suvi: presidendi nõunikuna töötasin 24/7

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heli Suvi seisab kuulsa helilooja Arvo Pärdi aias klaveri juures, taamal on maja, kus ta Paides elas. «Me mõlemad elasime Paides Väike-Aia tänavas ja kui Arvo Pärdiga kohtudes talle seda ütlesin, kutsus ta mind naabriplikaks. Seda oli tore kuulda,» meenutab ta.
Heli Suvi seisab kuulsa helilooja Arvo Pärdi aias klaveri juures, taamal on maja, kus ta Paides elas. «Me mõlemad elasime Paides Väike-Aia tänavas ja kui Arvo Pärdiga kohtudes talle seda ütlesin, kutsus ta mind naabriplikaks. Seda oli tore kuulda,» meenutab ta. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Ennast siiani järvakaks pidav Heli Suvi võttis tööd presidendi nõunikuna kui kolmandat ülikooliaega, kus ta oli tööl 24 tundi päevas ja seitse päeva nädalas, nii kõik kümme aastat. Öiste SMSide kõrval tuli ette ka vaidlusi presidendi abikaasadega.

Olite kümme aastat Eesti esimese mehe parem käsi.

Jah, olin Eesti Vabariigi presidendi Toomas Hendrik Ilvese nõunik, kuid mitte ainuke. Nõunike ring oli suur. Võib öelda, et tal oli päris mitu paremat kätt. Kõigil oli oma valdkond, kus me talle toeks olime, kui ta nõu vajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles