Estonia osaühing saatis lüpsjad koolitusele

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa kutsehariduskeskuse kutseõpetaja Kaja Piirfeldt tutvustab Estonia OÜ lüpsjatele veiste viit põhivajadust.
Järvamaa kutsehariduskeskuse kutseõpetaja Kaja Piirfeldt tutvustab Estonia OÜ lüpsjatele veiste viit põhivajadust. Foto: Silvi Lukjanov/ Järva Teataja

Kuigi aastaid lüpsjana töötanuile jäi mõistmatuks, mida neil veel on koolituselt juurde õppida, on Estonia osaühingu juhid seda meelt, et õppida on alati vaja ja arusaamad muutuvad ka lüpsirutiinides.

Estonia osaühingu lüpsjad said eile pidurõivais kokku Oisu alevikus asuva peakontori juhatuse ruumis. «Ega meil muidu siia väga asja ole ja koolituselegi pidime tulema kõik rohkem kohustuslikus korras,» kostis lüpsjate seast.

Üsna kummaline ja veidi koomilinegi tundus nii mõnelegi aastaid lüpsjana töötanud naisele nüüd järsku lüpsjaks õppida. «Õpime siin lehmi paremini lüpsma meelitama. Olen seda 27 aastat teinud, kuid nüüd saame siin koos teada, mida tegelikult teeme ja kui õigesti või  valesti midagi teeme,» selgitas lüpsja Kaja Seero.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles