Eestimaine toit rändab jõulupakki

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjaka Mõisa kokk Ott Tomik pakib tooteid jõulupakki. See olevat omamoodi nagu pusle kokkupanek, sest palju erineva kujuga asju tuleb väiksesse karpi ära mahutada.
Põhjaka Mõisa kokk Ott Tomik pakib tooteid jõulupakki. See olevat omamoodi nagu pusle kokkupanek, sest palju erineva kujuga asju tuleb väiksesse karpi ära mahutada. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Mitu kodumaist tootjat pakub jõulude eel hõrgutistest kokku pandud komplekte, et neid jõulukingiks viia või oma jõululauale sättida. Ettevõtmisega on kaasa läinud ka Järvamaa väiketootjad Põhjaka Mõis ja SirLoin, kelle jõulukomplektid on osutunud menukaks.

Põhjaka Mõis komplekteerib jõulupakke juba kuuendat aastat. Pakkide valmistamist korraldav Kadi Rutens ütles, et aasta-aastalt on pakkide tellimused kasvanud. «Tellijateks on nii eraisikud kui firmad,» täpsustas ta.

Rutensi tähelepanekut mööda on maitseelamusi pakkuv jõulupakk kujunenud nõutavaks kingiks lasteaedades ja koolides, kus klassid ja rühmad tellivad seda oma õpetajatele. «Ettevõtted tellivad pakke töötajatele kingiks või siis ühisele jõululauale,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles