Estonia piimafarmi katusel sirab päikeseelektrijaam

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia OÜ Taikse külas asuva Piibu suurfarmi katusele paigaldatud päikesepaneelide üle rõõmustavad avamisel nii Eesti Energia juhatuse liige Andres Sutt (vasakul), Enefit Energia juhatuse esimees Aavo Kärmas kui ka Estonia OÜ juhatuse liige Ain Aasa.
Estonia OÜ Taikse külas asuva Piibu suurfarmi katusele paigaldatud päikesepaneelide üle rõõmustavad avamisel nii Eesti Energia juhatuse liige Andres Sutt (vasakul), Enefit Energia juhatuse esimees Aavo Kärmas kui ka Estonia OÜ juhatuse liige Ain Aasa. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Estonia OÜ Taikse külas asuva Piibu suurfarmi katusel ilutseb 644 päikesepaneeli, sest osaühingu juhtidele tundus Eesti Energia ettepanek nii huvitav ja uudne, et katsetada, peale selle on see ka rahaliselt kasulik.

Kuigi kolmapäeval oli Piibu suurfarmis peetud päikesepaneelide avaürituse ajal Eestile omane sombune ilm, kinnitas Eesti Energia kontsernis taastuvenergia tootmisega tegelev Enefit Green juhatuse esimees Aavo Kärmas, et Eestis tasub päikesest energiat koguda. «Päikeseenergia saamiseks pole vaja lauspäikest. Energiat toodab jaam ka pilvisel päeval,» lausus ta. «Meie päikese intensiivsus on üsna võrreldav Saksamaa omaga. Tasub uskuda meie oma päikese jõusse, kuigi võib tunduda, nagu oleks meil teda liiga vähe.»

Taikse külas asuva Piibu piimafarmi katusel asub Kärmase ütlust mööd 644 päikesepaneeli, mis suuruse järgi on rohkem kui kaks ja pool korvpalliväljakut. Jaama võimsus on 174 kilovatti, mis katab 15 protsenti farmi aastasest elektrivajadusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles