Loomalood leidsid valdavalt õnneliku lõpu

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uues kodus jookseb Hallike rõõmsalt ringi, olles kaotanud oma algsest kehakaalust peaaegu poole.
Uues kodus jookseb Hallike rõõmsalt ringi, olles kaotanud oma algsest kehakaalust peaaegu poole. Foto: Erakogu

Sel aastal on Järva Teataja kirjutanud korduvalt loomadest, kes on vajanud inimeste abi või sattunud juhuse tahtel inimeluga tutvust tegema. Suurem osa looma- ja linnulugudest on nüüdseks leidnud õnneliku lõpu.

Kõige suuremat kõlapinda leidis mais avalikkuse ette jõudnud väärkoheldud koera Hallikese lugu, kes toodi Eestimaa loomakaitse liidu Järvamaa piirkonnajuhi Karme Reiljani juurde hoiule ja hingehaavu ravima. Erinevalt paljudest väärkohtlemisjuhtumitest ei vajanud loom kosumist, vaid hoopis kaalulangetust.

Reiljan ütles, et tema juurde jõudes oli Hallikese kehakaal 60,5 kilogrammi, seetõttu suutis ta korraga käia vaid väga lühikest maad. «Õnneks polnud väliseid vigastusi kehal kuigi palju. Arvestades, mismoodi teda oli mööda maad lohistatud ja jalaga taotud, olid silmaga näha vaid väiksemad marrastused kehal, liigestel ja käppadel,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles