Paide linna eelarve kasvas 16 miljoni euroni

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Tänavune Paide linna eelarve maht on 16,5 miljonit eurot, millest peaaegu pool kulub haridusele. Investeeringuteks jagub   ligemale kaks miljonit eurot.

Paide linnapea Priit Värgi selgitusel on see Paide linna, Paide valla ja Roosna-Alliku valla ühinemise teel moodustunud uue omavalitsusüksuse esimene eelarve. «Selle koostamisel oleme lähtunud koalitsioonilepingust ja ühinemislepingust, et uues Paides oleks tasakaalustatud areng ning konkurentsivõimeline keskkond elamiseks, töötamiseks, õppimiseks ja vaba aja veetmiseks,» ütles ta.

 Värk sõnas, et üks olulisemaid investeeringuid ja tegevusi alanud aastal on uue põhikoolihoone ehitus ning vana õppehoone osaline lammutus. «Plaanide järgi peaks see valmima 2019. aasta septembriks ning kogumaksumus jääb eeldatavasti suurusjärku kuus miljonit eurot,» täpsustas ta. «Haridusse kavatsemegi panustada oluliselt. Lisaks koolimaja ehitusele veel Sookure lasteaia tehnosüsteemide rekonstrueerimisse ligikaudu 225 000 eurot ja Roosna-Alliku lasteaia Hellik energiasäästlikumaks muutmisse kokku 350 000 eurot.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles