Menuka filmi looja vahetas gümnasistidega mõtteid

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide gümnaasiumi auditooriumis sumises veidi enne kella 10, nagu ikka. Ainult et tavapärase tunni asemel, kus kümnendike ees seisab õpetaja, astus sinna hoopis eelmise aasta menukaima tõsielufilmi autor Terje Toomistu.

Lisaks filmitegemisele tuli juttu ka tema reisidest ja õpingutest välismaal. Eesti hipiliikumist peegeldav film «Nõukogude hipid» on sisututvustuse järgi pöörane ning tugevalt unikaalsetel ja ennenägemata arhiivimaterjalidel põhinev lugu lillelaste elust.

Juba sel laupäeval avatakse Viljandis Ugala teatri galeriis kunstnik Kiwa ja dokumentalist Terje Toomistu kureeritud fotovalik menukalt näituselt «Nõukogude lillelapsed: 70ndate psühhedeelne underground», mis on sissejuhatus samal õhtul esietenduvale Ugala ja teatriühenduse R.A.A.A.M hipiajastu vaimus valmivale koostöölavastusele «Hipide revolutsioon».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles