Piimahinna langus ärgitab oma piimatööstust rajama

Silvi Lukjanov
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sargvere põllumajandusühistu juht Toomas Uusmaa sõnas 1. veebruaril piimahinna langusest teada saades, et niikaua kuni piimatootjatel pole ühtust, pole ka tööstust ning tuleb vaadata peeglisse ja hinnalangused alla neelata.
Sargvere põllumajandusühistu juht Toomas Uusmaa sõnas 1. veebruaril piimahinna langusest teada saades, et niikaua kuni piimatootjatel pole ühtust, pole ka tööstust ning tuleb vaadata peeglisse ja hinnalangused alla neelata. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Niikaua kui piimatootjatel pole ühtsust, pole ka tööstust ja neil tuleb peeglisse vaadates neelata alla ka piimahinna langused, vaid ühtsuses on jõud, mis võib kaasa tuua õiglasema piimahinna.

Sargvere põllumajandusühistu juht Toomas Uusmaa sõnas 1. veebruaril piimahinna langusest 29 sendile liitrist teada saades, et tööstused saavad põllumeestega mängida niikaua, kuni Eestis pole ühte tegusat piimaühistut. «Me ise oleme süüdi, sest ei saa siiani aru, et ühiselt oleme suurem jõud kui üksikult töötusele piima müües. Ainult koondudes oleks hinna dikteerimise võimalus ka meil, piimatootjatel,» lausus ta.

Praeguses olukorras näeb Uusmaa tööstuste huvi lõhkuda piimahinnaga ka olemasolevaid ühistuid. «Tööstused on ju kui kapitalistid, kes ei pea hinda põhjendama. Kõik tahavad kasumit teenida ja kui on võimalik hinnaga mängida, siis mängitaksegi. Miks nad peaksidki meile rohkem maksma, kuhu meil piima ikka mujale viia ongi?» arutles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles