Täna algab tulude dekla­reerimise aeg

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Nagu eelmistel aastatel, algab tulude deklareerimine ka tänavu 15. veebruaril. «Eelmisest nädalast oli võimalik tutvuda e-maksuametis/e-tollis oma eeltäidetud andmetega, mis on maksuametile teada,» ütles maksu- ja tolliameti büroojuht Laidi Suumann.

Eeltäidetud andmed on näiteks aadress, pangakonto number, tulumaksu arvutamist mõjutavad andmed tööandjatelt (näiteks palk ja kinnipeetud tulumaks), haigusrahad, pensionid, tasutud koolituskulud, kingitused ja annetused, tasutud pensionikindlustuse maksed, andmed väärtpaberite võõrandamise tehingute kohta.

Eeltäidetud ei ole andmed välisriigis saadud tulu ega välisriigis tasutud kulude kohta, mida saab tulust maha arvata. Samuti andmed muu vara võõrandamise kohta ning residendist füüsilise isiku ettevõtlusest saadud tulu. «Need andmed tuleb deklaratsioonile ise lisada,» rõhutas Suumann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles