Maajuuksur: kireta tööd teha ei saa ja raha tuleb ka osata küsida

Silvi Lukjanov
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käravetel 18 aastat juuksurina töötanud Virge Lillevälja on piirkonnas nii hinnatud, et Kati Klausen usaldas teda esimest korda oma juukseid lõikama teiste juttude põhjal ja pole kordagi kahetsenud.
Käravetel 18 aastat juuksurina töötanud Virge Lillevälja on piirkonnas nii hinnatud, et Kati Klausen usaldas teda esimest korda oma juukseid lõikama teiste juttude põhjal ja pole kordagi kahetsenud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Käravetel 18 aastat juuksurina töötanud Virge Lilleväljale on juuste lõikamine lapsest saati olnud loomulik tegevus. Selleks et oma vaimselt ja füüsiliselt raskes ametis kesta, tuleb tal õppida ei ütlema ja pidada kinni mõistlikust töökoormusest.

Käravete põliselaniku Virge Lillevälja juuksuriks saamine oli kui jätk juba lapsepõlves avaldunud huvile. «Aravetel keskkooli lõpetades abiellusin oma küla noormehe Ergoga ja 18aastaselt sünnitasin 1997. aastal meie esimese lapse. Kui Kaur sai poolteiseaastaseks, tahtsin minna Tallinna kosmeetikute ja juuksurite erakooli, sest 12. eluaastast alates olin lõiganud kodus ema asemel kõigil juukseid, nii vendadel kui ka isal,» meenutas ta samal ajal kliendil juukseid lõigates.

Hea juhuse tahtel sattus Virge Lehtsesse juuksuri juurde, kellele rääkis ka oma plaanidest. Tallinnas Eesti meisterjuuksuri juures õppinuna andis too Virgele nõu võtta end töötuks ja tulla hoopis tema juurde õppima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles