Jahimees leidis metsast abitu merikotka

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koigi jahiseltsi esimees Asko Osula (vasakul) andis Laimetsa kandist leitud hätta sattunud merikotka loomaarst Madis Leivitsale maaülikooli loomakliinikusse ravile viimiseks üle.
Koigi jahiseltsi esimees Asko Osula (vasakul) andis Laimetsa kandist leitud hätta sattunud merikotka loomaarst Madis Leivitsale maaülikooli loomakliinikusse ravile viimiseks üle. Foto: Emili Liis Osula

Laupäeval avastas Järva vallas Laimetsa küla metsades uidanud jahimees lumevallil kössitamas uhke kotka, kes ei suutnud lennata. Majesteetlikule linnule kutsuti abi ning saadeti paranema Eesti maaülikooli loomakliinikusse.

Koigi jahiseltsi esimees Asko Osula selgitas, et suur lind oli mingil põhjusel hätta sattunud nende jahimaadel ning seetõttu võttis kotka leidnud mees Osulaga ühendust. «Kotkas oli pealtnäha terve ning jahimees oli tahtnud uhket lindu pildistada. Siis aga märkas, et ära lennates suutis kotkas tõusta vaid paari-kolme meetri kõrgusele ja potsatas seejärel maha tagasi. See oli selge märk, et kotkaga pole kõik korras,» selgitas ta.

Osula ütlust mööda hakkasid nad siis uurima, kes selliste suurte ja kaitse alla kuuluvate lindudega tegeleb. Ta imestas, et keskkonnainspektsiooni valvenumbrilt 1313 antud number ei vastanud ja sellelt pole ka siiani tagasi helistatud, kuid tegemist peaks olema ju valvetelefoniga. «Õnneks ei jäänud me ootama ja jõudsime erinevatele andmetele tuginedes lõpuks õige loomaarsti ja teaduri Madis Leivitsani, kes maaülikooli loomakliinikus kotkaste ja teiste kaitsekategooria lindudega tegeleb,» ütles Osula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles