Tantsud sünnivad Järvamaa muusikute heliloomingule

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algas tantsupidu!
Algas tantsupidu! Foto: Merili Nikkolo/Järva Teataja

On haruldane, et üldtantsupeol on kavas tants, mis tehtud järvalase heliloomingule. Järgmisel suvel näeb aga suisa kaht täiesti uut tantsu, mille muusika autoriks meie oma inimesed.

Võimlemisrühmad tantsivad kokku kolm tantsu, kuid võimlejate koondkava aluseks on Imavere noore muusiku Haldi Välimäe lugu «Raba». Tantsu autor on Kersti Kull. N1-naisrühmadele sünnib uus tants türilaste Andris ja Ave Avamere ühisloomingule «Päevaloits».

Algus oli mõlema puhul sarnane: tantsupeo pealavastaja Vaike Rajaste sai nii Haldi Välimäe kui ka Uisapäisa plaadi kingitusena ja pakkus kunstilisele toimkonnale välja lood «Raba» ja «Päevaloits». «Kunstiline toimkond ikka otsib uut muusikat lisaks sellele, mis on juba olemas. Pakume kõik lugusid välja, kellele midagi kõrva on jäänud,» selgitas Rajaste. Uisapäisa plaat oli tal juba varasemast ajast ning «Päevaloits» sööbis mällu kohe alguses. Samamoodi jäi Rajastele meelde Välimäe plaadilt «Raba».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles