Väätsal valmistutakse uueks lumememmede paraadiks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Laupäeval kl 13 hakatakse Türi vallas Väätsal, Väätsa–Reopalu 4,5 kilomeetri pikkuse kergliiklustee ääres ületama lumememmede ehitamise maailmarekordit ja voolima Eesti kõrgeimat lumememme. Ettevõtmise eestvedajad olid ametis juba eile ja paar-kolm memme on kerkinud.

Lumememmede ehitamise maailmarekord püstitati Michiganis 2018. aastal, kus ühe tunni jooksul ehitati 2228 lumememme. «Me püüame ehitada vähemalt ühe lumemehe rohkem, kuid ei sea ehitamisele ajalist raamistikku, kiirustama ei pea, alustada võib ka hiljem,» selgitas lumememmemeister Lauri Läänemets (pildil).

Suure lumega, aastal 1966, on ehitatud Eestis ligi kaheksa meetrit kõrge lumememm, millest on säilinud foto ja mida võib pidada suurimaks Eestis ehitatud lumememmeks. Sobiva ilma korral püütakse Väätsal vähemalt sama kõrge lumekuju ehitada. Et memm kerkiks, on reede ööseks vaja miinuskraade. Kuju vormitakse välja suurest lumehunnikust, mis lükati juba eile traktoriga kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles