Rekordiüritus kasvatas porgandite läbimüüki

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede hommik «Terevisioonis». Saatejuhid üritavad luua telesilda Väätsaga. Alguses see õnnestubki ja riikliku telekanali eetris on näha rõõmsameelset Lauri Läänemetsa, tema taustal seltskonda, kes lumememmede ehitamisega parasjagu ametis. Midagi läheb aga vussi: pilt on, häält aga mitte ja Läänemetsa tekst ei jõua Tallinna stuudiosse.

Mis halvasti, see uuesti, ning mõne aja pärast aetakse jutud ära telefoni teel. Vaevalt paarkümmend minutit hiljem kostab Läänemetsa innukas hääl juba Raadio2 hommikuprogrammi eetris. Jutu sisu on sama: tuldagu aga laupäeva lõunaks Väätsale, tuldagu üle Eesti, sest abikäsi on hädasti tarvis. «Me tahame püstitada lumememmede ehitamise maailmarekordit,» teatab Läänemets. Selleks pole tarvis muud, kui ületada Michiganis 2018. aastal ühe tunni jooksul ehitatud lumememmede arv – 2228. Tehtav? Võib-olla, oli Läänemets arvamusel.

Reede pärastlõunal on ta koos mõne abilisega rassimas juba Reopalu ringristmiku keskel ning möödasõitjatel pole raske arvata, mis seal parasjagu teoksil. Ringi keskele on kerkimas lumememm ning nool, mis näitab Väätsale minejatele suuna kätte. Autojuhid aeglustavad käiku, mõni lehvitab, teine laseb signaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles