Järvamaa vanaisa sõidab peole Koerust

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2016. aasta Järvamaa laulu- ja tantsupeol sai Uno Aan kätte elutööpreemia, sel aastal astub ta jälle rahva ette, kuid juba peo peategelasena.
2016. aasta Järvamaa laulu- ja tantsupeol sai Uno Aan kätte elutööpreemia, sel aastal astub ta jälle rahva ette, kuid juba peo peategelasena. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

«Kui ta seal aedade vahel seisis...,» ütleb 2018. aasta Järvamaa laulu- ja tantsupeo idee autor Tiina Kivimäe. Ta on mõtetega 2016. aasta 28. mai õhtus. Ka siis oli ta üks peo autoreist.

Koerulane Uno Aan oli just kätte saanud Järvamaa elutööpreemia ja pidas kõnet. Õhtupäike soojendas laulukaare all seisjaid.

Muu hulgas kõneles Aan sellest, kuidas ta palju aastaid tagasi Paides kehalise kasvatuse õpetajana töötades läks poistega Vallimäele ja küsis, mis trenni nad teha tahavad. «Üks pikk poiss ütles, et tema tahaks korvpalli mängida. See pikk poiss oli Jaak Salumets,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles