Äripindade arvel tehakse ruumi üürikorteritele

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türi vald sai KredExilt 418 000 eurot toetust, et ehitada Türil Wiedemanni tänava ääres asuv elamu-büroohoone ümber üürielamuks. Seni hoone esimesel korrusel tegutsenud ettevõtjad ja asutused peavad lähiajal rendipinnalt välja kolima.

Tegemist on üürielamute katseprojektiga. Ligi 2,85 miljoni euroga toetab riik eluaseme probleemide lahendamist viies omavalitsuses. Lisaks Türile veel ka Sauel, Muhus, Valgas ja Lääne-Nigulas.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogia­ministri Urve Palo selgitusel on piirkondades, kus nüüdisaegseid üürikortereid leidub vähe või on hinnad näiteks suveajal üle mõistuse kõrged, ettevõtetel väga keeruline palgata endale tööjõudu. «See pärsib olulisel määral nii ettevõtluse arengut kui ka kogu piirkonna atraktiivsust,» ütles ta. «Koos omavalitsustega soovibki riik üürielamuid rajades probleemi lahendusele kaasa aidata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles