Lasteraamatu autor hoiab salapära

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tommi» on Anne Grave esimene raamat, mille kirjutamist võib mõõta aastates.
«Tommi» on Anne Grave esimene raamat, mille kirjutamist võib mõõta aastates. Foto: Birgit Itse

Kui kunagise lapsepõlvekodu koerte nimed välja arvata, pole uue lasteraamatu «Tommi» autoril Anne Gravel olnud ühtki prototüüpi. «Mul polegi tutvusringkonnas peret, kus oleks ainult ema ja seitsmeaastane poiss,» ütles ta pärast mõningast järelemõtlemist.

Seitsmeaastaste lastega on Gravet viinud kokku logopeedi ja eripedagoogi töö Jäneda koolis ning Aegviidu ja Aravete lasteaias. «Killuke siit, teine sealt, aga otseseid prototüüpe pole,» sõnas ta.

Anne Grave raamatu peategelane Tommi elab koos emaga Tallinnas ja veedab nädalavahetused maal vanavanemate juures. Tutvustusest on lugeda, et Tommi on vahel pisut mõtlikum ja tagasihoidlikum kui tema eakaaslased. Peas keerlevad küsimused, kuidas endale sõpru leida ja miks temal isa ei ole. Samuti tahaks ta endale väga koera, kuid ei ole suutnud ema selles veel veenda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles