Tammeistikutest saab allee asemel hoopis park

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide ühisgümnaasiumi X klassi õpilased Käti Eikel Tapp (vasakult), Mia Laurel Viilup ja Vanessa Simso mäletavad hästi, kui tammetõrud sai viiendas klassis mulda pandud. Peagi jõuab nende aastatepikkune töö eesmärgini ning tammeistikud istutatakse nende päris kasvukohta.
Paide ühisgümnaasiumi X klassi õpilased Käti Eikel Tapp (vasakult), Mia Laurel Viilup ja Vanessa Simso mäletavad hästi, kui tammetõrud sai viiendas klassis mulda pandud. Peagi jõuab nende aastatepikkune töö eesmärgini ning tammeistikud istutatakse nende päris kasvukohta. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide ühisgümnaasiumi õpilaste viie aasta eest mulda pandud tammetõrudest on sirgunud istikud, mis juba kuu aja pärast peaks istutatama Paide Sillaotsa-poolse sissesõidutee äärde Järvamaa sajandi tammikuks.

Juubeliaasta kevadel istutatakse igasse maakonda EV100 tammepark. Tammikute istutus on kavandatud mai kahele esimesele nädalale, enamik parke avatakse 1. juunil.

«Kingitus «Eesti 100 tamme» sai alguse 2013. aastal, kui koolilapsed hakkasid tammetõrudest istikuid kasvatama,» ütles projekti juht Mari Valgepea riigikantseleist. «Eesti sünnipäeva puhul saab vähemalt ühe uue tammepargi iga Eesti maakond, kokku istutatakse tuhandeid tammesid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles