Nädalavahetusel lõõmas nii kulu kui ka majad

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Nädalavahetusel oli päästjatel kevadiste kulupõlengute tõttu palju tööd. Reedest pühapäeva õhtuni pidid Lääne-Eesti päästjad kustutama 30 kulutulekahju, kusjuures puutumata ei jäänud ka Järvamaa.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik täpsustas, et ära põles üle 35 hektari kulupõlde ja metsaalust. Põlengute kustutamiseks kulus üle 29 töötunni.

Esines olukordi, kus kõik päästeressursid olid hõivatud ja päästjad pidid töötama võimete piiril. «Üle poolte ehk 18 kulutulekahju süttis lõkkepõletajate tõttu, kes süütasid lõkked tuulise ilmaga või jätsid lõkked järelevalveta põlema,» lausus ta. «Kahel korral süüdati Läänemaal kulupõletuskeelust hoolimata kulu hävitamiseks see tahtlikult. Ülejäänud kulutulekahjud süttisid kuritahtlikust hooletusest lahtise tulega – ära visatud kustutamata suitsukonist või tikust.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles