Noorkunstnik: olen sama vana kui universum (1)

Silvi Lukjanov
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Uudishimu ajendas kirjutama lugu Oisus oma töid näitavast kohalikust noorest kunstnikust, kes pole isegi proovinud hääldada nime Zidgrr Sparkles, mille ta on kunstnikunimeks võtnud. Ka oma elatud aastaid võrdsustab ta universumi vanusega.

Kunstniku telefonile vastab noore naise hääl, kes on valmis kohtuma Paide muusika- ja teatrimaja parklas. Et tal on vaja näitusele viia veel kolm pilti, nõustub ta seda tegema koos ajakirjanikuga, aga kokkuleppel, et tema nime ei avaldata ja näopilti temast lehte ei lähe. Parklas torkab silma üks kapuutsiga nooruk, kaust süles. See ta ongi!

Sõidame Oisu raamatukokku. Oleme mõlemad autos veidi kohmetud. Raamatukoguhoidja Heli Petrovits võtab kohaliku koolitüdruku vastu rõõmsa üllatusega. «Tulidki ise kohale, tore sind näha! Oled oma piltide väljapanekuga rahul?» küsib ta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles