Imavere tomatid tõid turule suve maitset

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuido Paimla kasvatas oma maitse järgi lihavad ja mahedad tomatid, mida saab juba praegu võileivale lõigata.
Kuido Paimla kasvatas oma maitse järgi lihavad ja mahedad tomatid, mida saab juba praegu võileivale lõigata. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sel nädalal jõudsid Järvamaal Eistveres kasvanud tomatid Paides müügile. Neid saab osta Turu Tarest, et meelde tuletada ehtsate kodumaiste suviste tomatite maitset.

Tomatid on troopiliselt soojas kasvuhoones punapõsiseks kasvatanud Kuido Paimla, kes seni on olnud järvalastele teada-tuntud kurgikasvataja. Tomatitaimed otsustas ta tänavu mulda panna prooviks, et näha, kui palju need saaki annavad ja kas müük ennast õigustab.

Paimla ütles, et tellis umbes 300 tomatitaime Poolast koos kurgitaimedega ja need said mulda märtsis. «Algul olid taimed 20-30 sentimeetrit pikad. Nüüd on need sirgunud ligi paari meetri kõrguseks,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles