Järvamaa haigla sünnitusosakond elab aastaid sulgemishirmus

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa sünnitusosakonna juhataja Marju Raja jälgib rasedaid moodsaima Eestis saada oleva ultraheliaparaadiga, mis maksis rohkem kui uus auto ja jõudis Järvamaa haiglasse tänavu jaanuaris.
Järvamaa sünnitusosakonna juhataja Marju Raja jälgib rasedaid moodsaima Eestis saada oleva ultraheliaparaadiga, mis maksis rohkem kui uus auto ja jõudis Järvamaa haiglasse tänavu jaanuaris. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Praeguse Lõuna-Eesti väikehaiglate sünnitusosakondade kavandatava sulgemise valguses arutletakse hirmunult, milline haigla on järgmine. Kui vaadata tuimalt paberilt arve, siis kummitab sulgemisoht kindlasti ka Järvamaa haigla sünnitusosakonda.

Järvamaa haigla sünnitusosakonna juhataja Marju Raja ütles, et see pole talle mingi uudis, sest tegelikult on nad sulgemishirmus töötanud juba viimased 18 aastat. «Ei ole kuigi meeldiv tunne, kui pead igal sammul oma eksistentsi eest võitlema ja tegema tööd teadmatuses, mida homne päev võib tuua,» lausus ta.

Rajal on Lõuna-Eesti haiglatest siiralt kahju. «Põlva on vägagi eesrindlik ja hästi toimiv haigla, kuid kahjuks Tartule liiga lähedal. See nende sünnitusosakonnale saatuslikuks saigi,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles