Muuseumid annavad põhjust pidutseda

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu eelmisel aastal, mõtles ka sel korral Järvamaa muuseum muuseumiöö väljapanekuga lastele. Arvutite asemel on vaadata nukumajad ja poistele mõeldes on valminud juubelipeo müsteeriumi mäng.
Nagu eelmisel aastal, mõtles ka sel korral Järvamaa muuseum muuseumiöö väljapanekuga lastele. Arvutite asemel on vaadata nukumajad ja poistele mõeldes on valminud juubelipeo müsteeriumi mäng. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sel aastal võtab muuseumiööst, mis kannab alapealkirja «Öös on pidu», osa kuus Järvamaa muuseumi, kelle kõrval on öös pidutsejatega ühinenud Roosna-Alliku ja Albu mõis ning Järva-Madise kirik.

Põhjust pidutseda on sel korral rohkesti, on see siis EV100 või lihtsalt kevadsuvine õhtu. Teisalt on kõik võõrustajad pannud kokku programmi, mis võiks õhtu otsa rahvast tegevuses hoida, jättes siiski ruumi ka lõõgastusele.

Näiteks Anton Hansen Tammsaare muuseum Vargamäel on löönud käed Järva-Madise kiriku ja Albu mõisaga. Nende ühisprogramm kutsub sündi ja ristseid tähistama, sest 140 aastat tagasi sündis Anton Hansen Tammsaare ning sünd on tänapäevani üks olulisimaid hetki inimese elus. Muuseumi juhataja Reelika Räim täpsustas, et Järva-Madise kirik ja Albu mõis on kaasatud programmi seetõttu, et need kohad on otseselt kirjanikuga seotud. «Varem on vist ka Seidla tuulikuga ühsiprogrammi tehtud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles