Kogukonnad kõpitsevad toetuste eest kodukanti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Selge näitab endise Karinu kooli spordiplatsi, mille külaselts teeb korda selleks, et rahvast koos sportima meelitada.
Margit Selge näitab endise Karinu kooli spordiplatsi, mille külaselts teeb korda selleks, et rahvast koos sportima meelitada. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paljud kogukonnaseltsid nokitsevad projektide kallal, et kohalikku ellu uut hingamist tuua ja kodukoha ilmet parandada. Eesti külaliikumine Kodukant tegi selle mittetulundusühingutele lihtsamaks, toetades nelja Järvamaa projekti.

Suurim toetus läks Türi kogukonnaseltsile, mis kulutab saadud 4550 eurot Viljandi tänavas asuvale kogukonnamajale. Kogukonnaseltsi juhatuse liige Rainer Eidemiller täpsustas, et raha on mõeldud fassaadi korrastuseks. «Maja on suure tee ääres ja kogu aeg sõidetakse sellest mööda, seega võiks paremas mõttes silma torgata, praegu ta on selline rääbakas,» lausus ta. Hoolimata maja seisust korraldab kogukonnaselts selles mitmesuguseid üritusi.

Eidemiller lisas, et muude tööde tarvis peab selts veel projekte kirjutama, sest endisest sotsiaalmajast kooskäimiskoha ehitamiseks kulub palju materjali. Ehitusteenuse pealt säästetakse sellega, et töö teevad ära vabatahtlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles