Metsik maatüdruk annab uuele tsirkusele hoogu

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Tähemaa naudib võimalust anda loovtunde ka Tallinnast väljaspool, sest lastefilmile osatäitjate otsingud viisid teda kokku paljude maalastega.
Anu Tähemaa naudib võimalust anda loovtunde ka Tallinnast väljaspool, sest lastefilmile osatäitjate otsingud viisid teda kokku paljude maalastega. Foto: Marko Saarm / Sakala

«Mina küll mingit tsirkust tegema ei hakka!» teatas järvalane Anu Tähemaa viis aastat tagasi. Nüüd on ta juba mitu aastat niinimetatud uue tsirkuse sissetooja ja rahvusvahelise tsirkusefestivali direktor.

Ettepanekule tegeleda tantsu ja laulu asemel tsirkusega poleks Tähemaa saanud veel rohkem valesti vastata. Sest tsirkus ühel või teisel moel oli tema elus olnud lapsest saati.

Juba esimestel eluaastatel Väinjärve kaldal Ervital pani end metsikuks maatüdrukuks pidav Tähemaa poistega sõda mängides ja puude otsas turnides proovile oma akrobaatilised võimed. «Mind lasteaeda ei lubatud, sest vanaema tahtis mind väga hoida,» ütleb ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles