Noored uurisid perekonna ajalugu saja aasta eest

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Ringvee Kuressaare gümnaasiumist pani saalisolijad muigama oma töö tarvis teada saadud faktiga, et tema vanavanaisa Teodori kodus olid sada aastat tagasi koduloomadeks koer, kassid ning kodustatud vares, kull ja rebane.
Sander Ringvee Kuressaare gümnaasiumist pani saalisolijad muigama oma töö tarvis teada saadud faktiga, et tema vanavanaisa Teodori kodus olid sada aastat tagasi koduloomadeks koer, kassid ning kodustatud vares, kull ja rebane. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eile said Paides juba kaheksandat järjestikust aastat kokku III–VI klasside kodu-uurijad, kes sedapuhku võtsid vaevaks uurida Eesti 100. aastapäeva auks teemat «Meie pere 100 aastat tagasi».

Ürituse eestvedaja, Paide ühisgümnaasiumi õpetaja Tiina Kivimäe ütles, et nii üllatav kui see ka pole, laekus töid täpselt sajalt lapselt. «Neist üheksa tööd kirjutasid Järvamaa õpilased,» täpsustas ta.

Maakondadest olid esindatud Saare-, Järva-, Valga-, Võru-, Viru-, Pärnu-, Viljandi-, Lääne- ja Harjumaa. Kivimäe märkis, et tööd jagunesid kahte vanuseklassi: III ja IV ning V ja VI klass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles