«Rumba» ja «Clery» avasid maasikahooaja

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaago talu peremehe Jaak Adorovi ning korjajate Sirja ja Andrease töö vilju saab maitsta juba täna Paide turul, sest varajased maasikasordid on valminud.
Jaago talu peremehe Jaak Adorovi ning korjajate Sirja ja Andrease töö vilju saab maitsta juba täna Paide turul, sest varajased maasikasordid on valminud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna ja homme Paide turule minejaid ootab ees magusalt lõhnav üllatus: müügil on Järvamaa maasikad, mis on küpsenud Paide külje all Tarbjal. Kodumaist marja leiab mujaltki.

Kui Tartu turul oli kohalike maasikate kilohind kuus eurot ning kui Poola maasikaid müüakse Järvamaal sõltuvalt kohast isegi neljaeurose kilohinnaga, siis Järvamaa maasikate kilo maksab praegu viis ja pool eurot.

Tarbjal Jaago talus hobi korras maasikaid kasvatav Jaak Adorov peab kodumaise marja kuueeurost kilohinda siitkandi inimestele kalliks. Esimese saagiga oli ta Paide turul eelmisel reedel, teisipäeval osteti üle 30 kilo varajaste sortide «Clery» ja «Rumba» marju ära umbes kahe ja poole tunniga. «Ostjatele meeldib «Rumba» oma suure marja ja läikiva välimuse poolest, aga minu meelest on «Clery» maitselt isegi parem,» sõnas Adorov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles