Paide riigimaja asukoht selgub järgmisel aastal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna Järva talituse juhataja Aivo Toomistu ootab majja uusi rentnikke.
Rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna Järva talituse juhataja Aivo Toomistu ootab majja uusi rentnikke. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide riigimaja asukohana näeb rahandusministeerium ennekõike Tallinna 18s asuvat kohtumaja, kus praegu tegutsevad lisaks Pärnu maakohtule ka prokuratuur, notarid, kohtutäitur, maksu- ja tolliamet, töötukassa, sotsiaalkindlustusamet ja tööinspektsioon. Milline tulevik ootab praegu pooltühja Järva maavalitsuse endist hoonet Rüütli tänaval, selgub järgmisel aastal.

Riigile kuulub Paides kolm suuremat hoonet: Rüütli 25, Tallinna 18 ja Pärnu 58. Valitsuse kevadel heaks kiidetud riigimajade kontseptsioonis on Paide puhul välja pakutud kaks võimalust.

Üks võimalus on rajada tänapäevane riigimaja aadressile Tallinna 18 ning kõik Rüütli 25 majas tegutsevad asutused sinna kokku kolida, Pärnu 58 jääks põllumajandusmajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles