Teedele tulevad uued kiiruskaamerad

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera.
Kiiruskaamera. Foto: Mailiis Ollino

Peagi tulevad Eesti teedele asukohta vahetavad kiiruskaamerad, mis muudab praeguste jäikade kiiruskaamerate eest hoiatavad mobiilirakendused mõttetuks ning peaks distsiplineerima autojuhte senisest rohkem.

Siseminister Andres Anvelt ütles veebisaates «Otse Postimehest», et praeguste kiiruskaamerate aeg hakkab läbi saama ja nad olidki mõeldud kümneks aastaks. «Tahan kõiki tervitada või kurvastada uue mõttega, et hakkame samm-sammult kasutusele võtma selliseid kiiruskaameraid, mida saab viia ühest kohast teise. Mõtleme ka sellele, kuidas tuvastada rooli taga tehtavaid kõrvaltegevusi,» lausus ta.

Siseminister Anvelti selgitusel on üks eesmärke ka kiirendada liiklusrikkumiste menetlust. «Tahame, et politseitöö muutuks uuest aastast efektiivsemaks ja rikkumiste menetlus politseiautos kestaks senise 20-30 minuti asemel kolm kuni viis minutit,» lausus ta. «See annab politseinikele võimaluse neli korda rohkem teedel ja tänavatel olla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles